Match #1

Ja då får jag väl försöka berätta lite mer om min första match. Familjen bor som sagt på Staten Island, NY. Det är två föräldrar och de har två döttrar på snart 5 och snart 3 år. Jag vet inte riktigt hur mycket jag kan berätta, men jag har i alla fall hunnit maila med mamman lite nu och hittills låter allt jättebra!

När jag såg att jag hade fått mail från CC blev jag helt yr och när jag sedan hade läst mer om familjen blev det bara värre. Jag trodde verkligen inte att min första match skulle bli så här bra! Hoppas att de gillar mig!

You have a match!

Jag har fått min första match! Det är en familj som bor på Staten Island, NY och de har två små tjejer som snart är 3 och 5 år. Mer uppdatering kommer inom kort!


Ute på marknaden

Jag har fått mail från Boston!! Jag satte mig vid datorn för att göra en annan sak men så tänkte jag att jag kan ju faktiskt kolla mailen först för att det kan ju kanske, kanske ha kommit ett mail från USA. När jag hade loggat in såg jag att det låg ett mail i "skräpposten". Jag har hört att några av er har fått det första mailet där av någon anledning så nu höjdes förväntningarna ett snäpp och när jag väl hade klickat på "skräppost" såg jag ett mail där det stod "From Cultural Care US Matching Team"!! Nu kan jag äntligen matchas med familjer! Åh vad glad jag är!! :D


You've got mail

Idag fick jag mitt brev från CC med all information om mitt kommande år! Nu väntar jag bara på att höra ifrån Boston kontoret och efter det kan jag börja matchas med familjer! :D


GODKÄND!

Jag är godkänd och antagen till programmet! :D De ringde precis från Stockholms kontoret och berättade det. Sen sa hon också att hon skulle skicka hem ett brev med massa papper osv och att de sedan skulle skicka vidare min ansökan till Boston i slutet av veckan! Nu blev jag glad! :D

62 dagar till Studenten

Jag vet egentligen inte riktigt hur jag kom på att jag ville åka som au pair eller hur allting ledde fram till det men jag kommer ihåg att de där första funderingarna kom sommaren innan jag började ettan på gymnasiet. Jag vet att så länge jag kan minnas har jag alltid velat prova på att leva i USA. Att ta del av den amerikanska kulturen och uppleva USA har alltid varit en dröm som har funnits där i bakhuvudet och ända sedan den där första tanken på ”men jag kan ju åka som au pair” har jag varit fast. Det var dock inte förrän sommaren innan tvåan som jag började beställa hem alla broschyrer jag kunde hitta från de olika organisationerna, leta upp massa bloggar, vara med på massa onlinemöten och verkligen leta information från alla källor man kan tänka sig. Sen gick det ett år till och i början av förra sommaren gjorde jag en intresseanmälan hos CC. Då kändes det nära, det var bara ett år kvar liksom. Efter min anmälan hos CC har jag varit anmäld hos både SI och STS men nu har jag av olika anledningar valt att gå tillbaka till CC och det känns verkligen jättebra!

Den 10 mars i år tog jag äntligen mitt efterlängtade körkort och det var först då som jag kände att ”nu händer det, jag kommer verkligen komma iväg!”. Den 13 mars körde jag för första gången ensam i bilen på väg till min au pair intervju i Borås och fick då parkera i världens minsta parkeringslucka och den 23 mars skickade jag iväg min ansökan. Nu går jag bara och väntar på att jag ska bli godkänd!

Snart är det tre år, 36 månader, sedan jag fick min idé om att jag ska åka som au pair och jag hoppas att jag inte kommer att behöva vänta så många fler månader nu. Det är bara 62 dagar kvar till studenten! I sommar är det dags!

En annan tanke som har legat och grott ännu längre i bakhuvudet är att gå på college i USA men det blir efter au pair året :)


Lite halvbra nyheter

Igår kväll skickade jag iväg ett mail till kontoret i Stockholm för att höra om min ansökan hade kommit fram och när jag kikade min mail nu precis hade jag fått svar. Den är inte framme.., men hon kunde se att min kontaktperson Emma hade skickat iväg den så antagligen kommer den med dagens post. Jag börjar bli riktigt otålig nu så jag hoppas på det! :)

Nu är det på gång!

Vid tolvtiden idag skickade jag iväg ett sms till min rekryteringsledare Emma och frågade om hon hade fått min ansökan och om allt såg bra ut osv. Efter en stund fick jag svaret att den hade kommit fram och att hon satt gick igenom den just nu. Och för ungefär 40 minuter sedan ringde hon upp mig för att fråga om lite saker angående min ansökan och om jag hade en maxgräns för hur många barn jag ville ta hand om, vartifrån jag ville flyga mm. Hon sa också att min ansökan såg riktigt bra ut och att mitt fotokollage var väldigt fint! Så när hon var färdig skulle hon skicka vidare den upp till Stockholm så antagligen kommer den komma fram senast i slutet av denna veckan! Nu är det på gång! :)


Välkommen till min nya blogg!

Hej!

Denna bloggen har jag framförallt skapat för att min familj och mina vänner ska kunna följa och vara uppdaterade om vad jag har för mig under min resa till USA som förhoppningsvis kommer att starta någon gång till sommaren. Jag ska nämligen åka iväg som au pair. Detta är en dröm som jag har haft jätte länge och det känns riktigt spännande att det snart är dags för mig att komma iväg på mitt livs största äventyr! 

Om ni har frågor är det bara att fråga på!  


RSS 2.0