Visum info

Jag ringde precis till kontoret i Stockholm frågade om de visste någonting om mitt visum i och med att jag inte hade fått något brev på posten idag heller. Då berättade hon att jag hade fått en tid och att de hade skickat iväg mitt brev idag. Jag ska i alla fall till den amerikanska ambassaden i Stockholm den 18 juni och sen skulle jag få lite mer information i brevet senare :) Skönt att jag har fått en tid! Det är alltså bara 10 dagar innan jag åker.. Jag har även bokat tandläkartid idag så nu har jag det avklarat :)

34 dagar!

Någon dag efter det att jag och familjen hade tackat ja till varandra så kom jag att tänka på att jag har ju faktiskt en film som innehåller en hel del scener som är filmade på STATEN ISLAND! Filmen är "How to lose a guy in 10 days",  jag är nog den enda som faktiskt tycker att den är så bra så att den var värd att införskaffas för några år sedan. Den innehåller några scener från Staten Island Ferry, från Boardwalken och några där man ser Varrazano-Narrows Bridge i bakgrunden. I extra materialet finns det till och med en helt egen del om Staten Island! Jag vet inte hur många gånger jag kan ha sett de delarna de senaste veckorna..

Jag tror fortfarande inte att jag har förstått att jag faktiskt ska dit och att jag inom kort kommer att få se allt detta med mina egna ögon. Jag får en sån härlig känslan i kroppen så fort jag tänker på det! :)


36 dagar!

Ja som ni kan läsa i rubriken så är det endast 36 dagar kvar tills jag lämnar Sverige för landet på andra sidan Atlanten. Det känns helt otroligt på något sätt. Här har jag gått och drömt om att få åka iväg som au pair i år och dar och så är det endast 36 dagar kvar tills jag står med fötterna på Amerikansk mark. Snart kan jag inte ens räkna ner i månader!

Nu i helgen har jag gjort CCAI testet och även läst igenom och skrivit under det alldeles för långa avtalet med alldeles för små bokstäver.

Saker som jag har kvar att göra:

- Hälsoundersökningen den 3 juni
- Allt som har med visumet att göra
- Skicka in hälsoundersökningen, utdraget från polisregistret, slut betyget och CCAI testet
- Svara på frågorna och fylla i information i "Pre-departure Workbook"
- Skicka efter det internationella körkortet
- Svara på frågorna i "Prepare for your year" häftet
- Tid hos tandläkaren
- Betala viumet
- Amerikanska ambassaden
- Köpa ryggsäck
- Växla pengar
- Köpa adapter
- Fixa presenter, vad?!

Det finns säkert en massa mer saker som ska hinnas med att göra men detta var allt jag kom på just nu. 


På bilden ser ni min stora hög med allt som har med au pair att göra. Jag har stenkoll på hur högen är sorterad osv men jag borde kanske köpa en mapp :)

Update

De två senaste veckorna har det inte direkt hänt så jätte mycket. I tisdags bokade jag tid för hälsoundersökningen och jag fick tid klockan 9.00 den 3 juni. Hon jag pratade med sa att det egentligen var fullbokat de 3 närmaste veckorna men i och med att jag behövde den innan den 7 juni (tre veckor innan jag åker)så hittade hon som tur var en tid till mig. Skönt att jag fick en tid i alla fall! Inom kort planerar jag även att boka in ett beök hos tandläkaren vilket kan vara ganska bra.
Just nu är det bara brevet om visumet som jag går och väntar på, jag borde ju få reda på min tid snart med tanke på att det bara är 39 dagar kvar tills jag står på Landvetter med min resväska.


Natalie - Roligt att du vill åka iväg som au pair! Jag kommer ihåg när jag satt hemma framför datorn för ett år sedan och pratade med massa au pairer som åkte i somras om samma fråga som du har. Ja du, det är en lång historia. Det var från början tänkt att jag skulle åka med CC, det var den första organisationen jag hittade, de hade den bästa hemsidan och de var väldigt trevliga och skickade mail och ringde osv. Sen någon gång i höstas vet jag inte riktigt vad som hände, jag tänkte att STS verkar ju också vara en minst lika bra organisation och anmälde mig hos dem istället. När det sedan visade sig att jag inte skulle få börja med min ansökan hos dem förrän i mars (vilket jag gjorde nu ändå haha) så bestämde jag mig för att byta igen. Den här gången blev det SI och jag hann bli färdig med hela min ansökan där och var beredd att åka på intervju när de berättade för mig att de av någon anledning inte kunde godkänna alla mina barerfarenhetstimmar, vilket jag tyckte var väldigt märkligt för jag hade gott och väl timmar så det räckte. Efter den dagen bestämde jag mig för att åka med CC igen och det är jag väldigt glad att jag gjorde för annars hade jag ju aldrig matchas med den familjen jag ska till nu. Jag vet att det är en del som kan prata mycket dåligt om CC men det är ju även den största organisationen så det är ju även flest personer som åker med dem. Jag är i alla fall jättenöjd! Jag tycker inte att det har vart någon direkt skillnad mellan organisationerna, i slutändan är det ju egentligen bara så att det hjälper dig att hitta din familj. Väljer du att åka med CC så tror jag i alla fall att du kommer bli nöjd!   

Utdrag från polisregistret

Idag fick jag hem mitt utdrag från polisregistret, igen.. Känns så himla onödigt att jag har betalat 172 kr x 2 nu! Men det är i alla fall en sak mindre att fixa nu och nästa vecka ska jag boka tid till hälsoundersökningen :)

Brev och faktura

Det är alltid lika roligt när man går ut för att hämta posten och hittar ett brev från Cultural Care i brevlådan. Idag innehöll brevet en "Prepare for your year" bok, ett brev till mig med information och ett brev till mina föräldrar. Jag fick även min faktura i mailen idag och såg att det stod att jag skulle betala depositionen så jag ringde upp till Stockholm och sa att jag skickade in min ansökan inom två veckor efter att jag var på infomötet och då tog hon bort det och skickade iväg en ny faktura som jag nu har betalat. Jag kände att det var lika bra att göra det direkt så att jag har det gjort. Så nu är allt betalt och plånboken känns just nu ovanligt lätt..


New York it is!!

I'm going to Staten Island!! :D

Det senaste dygnet har jag och mamman mailat väldigt mycket och jag har tyckt att allt känts väldigt bra! Sen helt plötsligt ringde hon ju nu ikväll och till en början var jag verkligen hur nervös som helst men det släppte efter en stund :) Vi pratade på, eller ja det var mest hon som pratade, och sen tyckte vi att allting kändes så bra så vi valde att tacka ja till varandra! :D Så den 28 juni bär det av till au pair skolan i New York och den 2 juli åker jag till Staten Island för att spendera mitt nästa år som au pair i en jättebra familj! :D

Telefonsamtal snart

Jag har mailat lite med värdmamman nu den senaste dagen och nu fick jag precis ett mail där hon skrev att hon skulle ringa mig någon gång mellan 18 och 19! Just nu känner jag mig hur nervös som helst, jag som gillar att planera allt långt i förväg!

RSS 2.0