Jag är framme!

Just nu sitter jag på skolan där det inte direkt finns något fungerande nätverk, men allt har gått bra! Mer uppdatering kommer!


I'm on my way

Jag har räknat ner år, månader, veckor och dagar och nu är det endast några timmar kvar till jag åker iväg till flygplatsen. USA here I come! Jag avslutar med några ord från en hyffsat känd häxa ;)

Something has changed within me
Something is not the same
I'm through with playing by the rules
Of someone else's game
Too late for second-guessing
Too late to go back to sleep
It's time to trust my instincts
Close my eyes: and leap!
It's time to try
Defying gravity
I think I'll try
Defying gravity
And you can't pull me down!

I'm through accepting limits
'Cuz someone says they're so
Some things I cannot change
But till I try, I'll never know!

1 Dag kvar!


2 Dagar kvar!


4 dagar kvar!


5 dagar kvar!


6 dagar kvar!


7 dagar kvar!


8 dagar kvar!


Stockholm och Amerikanska ambassaden

Klockan kvart i ett på natten till i fredags ringde min väckarklocka, då hade jag försökt sova i ungefär 3 timmar men utan resultat. Jag gick upp och duschade, packade ihop det sista, la in allt i bilen och körde iväg för att hämta Rebecca där jag var framme runt tjugo i två. När vi hade packat in alla hennes saker i bilen åkte vi iväg för att hämta Sanne där vi var runt klockan två och efter det körde vi iväg mot Stockholm. Vi kom fram till Stockholmmässan i Älvsjö där vi parkerade bilen klockan halv sju, så själva bilresan tog 5 timmar och då gjorde vi även ett frukoststopp vid halv fyra på morgonen. När vi var i Älsjö gick vi med våran packning mot stationen och kom med ett tåg till Stockholms centralen runt klockan sju någon gång. På centralen träffade jag Karin och en till tjej och vi tog tunnelbanan lite närmare ambassaden (första gången jag åkte tunnelbana^^) och gick sista biten.

Ambassaden då.. kändes jätte onödigt. Det tog nog allt som allt lite mer än 3 timmar och då stod/satt/(sov) man i kö i ungefär 2 timmar och 55 minuter men nu är det avklarat i alla fall. Vi fick gå igenom en säkerhetskontroll, lämna alla papprena och sen ha en liten intervju där man fick lämna fingeravtryck och där tjejen bakom glaset frågade fem simpla frågar; vart ska du, hur många barn ska du ta hand om, är de tvillingar, hur gamla är de och hur mycket kommer du tjäna varje vecka? Ambassaden kändes väldigt amerikansk på något sätt.. Efter det gick vi till CC's kontor för ett förberedelsemöte som varade i ungefär en timme.

Den övriga tiden i Stockholm spenaderade jag, Sanne och Rebecca på massa olika saker. Vi åt, sov, åkte på sightseeing, tittade på bröllopet, tog massa kort, bar våra väskor alldelleds för långt, fick ont i fötterna!, och massa annat. Det var två väldigt fina dagar!

Kan nämna att jag var väldigt, väldigt trött på både ambassaden och CC mötet så varje gång jag satt ner på en stol höll jag på att somna, satt och nickade till hela tiden.. Tror inte riktigt att jag var mig själv i fredags kände mig lite som en levande zombie i och med att jag inte hade sovit på över 24 timmar.. :) 

Efter två väldigt långa dagar kom jag hem vid kvart i ett i natt och däckade i sängen fram till halv ett idag, det var skönt! :)









11 dagar kvar!

Nu ska jag gå och lägga mig för att försöka sova, vet dock inte om det kommer att gå så bra. Klockan halv två inatt bär det av till Stockholm för möte på ambassaden.

Just nu är min värdfamilj på semester på Disney World, Florida så det har inte blivit så många mail den senaste veckan.

Fick även hem mitt internationella körkort idag :)


13 dagar kvar!

Igår var jag och fixade foto till visumet och IKK. Fotot laddade jag upp på ds-160 idag så nu är allt som behöver fixas inför ambassaden på fredag klart vilket känns väldigt skönt! IKK skickade jag efter igår i och med att det var 2 veckor kvar till avresa och jag fyllde även i att jag ville att de skulle skicka iväg det till mig senast den 22 juni så att jag har lite marginal i alla fall. Imorgon måste jag ta tag i "Prepare for your year" boken som jag inte ens har börjat med än, jag är ute i god tid eller inte.. :P


För jag har tagit STUDENTEN!

Det har varit dåligt med uppdatering här och den enda anledningen till att det har blivit så är att jag tog studenten i fredags. JAG HAR TAGIT STUDENTEN!! Tre år av slit på Bäckängsgymnasiet i Borås är nu över och det känns himla bra men ändå väldigt konstigt. Som jag har längtat efter dagen då det äntligen skulle vara min tur att springa ut på trappan, jag vet knappt hur länge jag har haft min nedräkning som bakgrund i mobilen. Nu är det över och det kommer nog kännas väldigt konstigt och tomt att inte gå tillbaka till skolan i höst.. Men ja, det var en väldigt bra dag och den gick alldeles för fort!

Värt att nämnas är även att det var uppehåll ända fram till jag satte mig i bilen hem från flaket och Bäckäng! :)

Den 11 juni 2010 var nog en utav de bästa dagarna hittills!






I onsdags var det även bal och då var det verkligen det sämsta balvädret någonsin, det ösregnade och min klänning blev blöt nästan upp till midjan, men vi hade roligt ändå! :)






Flyginformation

Jag har fått min flyginformation!

Göteborg to Munich

Monday, June 28, 2010
Departure:     06:30  Göteborg, Sweden - Landvetter
Arrival:          08:20  Munich, Germany - Munich International, Terminal 2
Airline:           Lufthansa


Munich to New York

Monday, June 28, 2010
Departure:    11:30   Munich, Germany - Munich International, Terminal 2 
Arrival:         14:45   New York, USA - John F Kennedy, Terminal 1
Airline:          Lufthansa

Mellanlandningen i München är ungefär 3 timmar lång men det kan nästan vara lite skönt att ha god tid på sig med tanke på att det kan bli förseningar och svårt att hitta osv. Sedan kommer jag att vara framme på JFK airport, New York klockan 14:45 lokal tid.

Jag räknade lite snabbt ut att jag måste gå upp runt klockan 03:00 för att hinna i tid till flygplatsen. Jag måste vara på Landvetter runt 04:30 i och med att flyget går 06:30. Detta betyder att jag får åka hemifrån vid klockan 04:00. Tidig morgon! Nu närmar det sig med stormsteg!! :D



27 dagar kvar!

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket. I förra veckan fick jag brevet om visumet, men jag har dock inte börjat med ansökan än, och idag fick jag ett till brev med försäkringsinformation osv.

Idag är det första juni vilket betyder att min nedräkningslista över hur många dagar det är kvar av gymnasiet är full! Jag gjorde den i februari förra året och nu är alla rutor kryssade! Bara 11 dagar kvar till studenen nu!!


RSS 2.0